Provincie Groningen verlengt en verruimt subsidie voor coronamaatregelen

Provincie Groningen verlengt en verruimt subsidie voor coronamaatregelen

Nieuwsbericht | Bron: SNN

De tegemoetkoming van de provincie Groningen voor aanpassingen aan de 1,5 metereconomie wordt verlengd tot 1 juli 2021. Ook kunnen voortaan álle bedrijven en organisaties met minder dan vijftig werknemers subsidie aanvragen. Bovendien is het mogelijk een tweede aanvraag in te dienen voor nieuw gemaakte kosten. De veranderingen gaan in per 18 december 2020.

Gedeputeerde Staten verlengen de subsidie omdat er nog 1 miljoen in de pot zit en de coronapandemie nog niet voorbij is. Door de verruiming kunnen bedrijven die nu nog worden uitgesloten subsidie aanvragen, zoals supermarkten, bouwcentra en productiebedrijven. Ook scholen, gezondheidscentra en fysiotherapeuten kunnen kosten vergoed krijgen voor aanpassing van bijvoorbeeld het schoolplein en de behandelkamer.

Desinfectie

In aanmerking komen kosten voor onder andere desinfectiepalen, een online betaalsysteem of spatschermen. Ook geldt de subsidie voor het inhuren van bijvoorbeeld een architect of aannemer voor aanpassing van de inrichting.

Helft kosten vergoed

Met behulp van de anderhalvemeterregeling kunnen organisaties de helft van de gemaakte kosten vergoed krijgen. Met deze tegemoetkoming ondersteunt de provincie Groningen organisaties met minder dan vijftig werknemers om de voldoen aan de RIVM-richtlijnen. De subsidie bedraagt minimaal 500 en maximaal 2.500 euro. Dat betekent dat de investering in de coronamaatregelen minimaal 1.000 euro moet bedragen. Dit bedrag is niet gewijzigd.

Subsidie aanvragen

Wil je weten of jij voor deze subsidie in aanmerking komt? Of wil je de subsidie direct aanvragen? Kijk dan op snn.nl/anderhalvemetergroningen.

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden