Nieuwe Kleine Ondernemersregeling (KOR) per 2020

Nieuwe Kleine Ondernemersregeling (KOR) per 2020

In 2020 wordt de huidige Kleineondernemersregeling (KOR) vervangen door een nieuwe. De korting die men kreeg als jaarlijks niet meer dan € 1.883 aan btw moest worden afgedragen, vervalt.


Voor wie?
Btw-ondernemers die in Nederland zijn gevestigd of een vaste inrichting hebben en van wie de omzet niet hoger is dan € 20.000 per kalenderjaar.

Wat betekent deze verandering voor u?
De korting op de btw die u moet betalen, vervalt. Daarvoor in de plaats komt een vrijstelling voor de btw. U kunt zelf kiezen of u meedoet aan de nieuwe regeling.

Wat kunt u doen?
U kiest zelf of u wel of niet meedoet aan de nieuwe Kleineondernemersregeling. Via belastingdienst.nl/kor vindt u een hulpmiddel waarmee u zelf eenvoudig na kunt gaan of u aan de voorwaarden voldoet.

Hoe doe ik dat?
Als u besluit mee te doen, dan moet u zich vooraf aanmelden met het aanmeldformulier. Dat vindt u op belastingdienst.nl/kor. Als u vanaf 1 januari 2020 mee wil doen, moet uw formulier uiterlijk 20 november 2019 bij de belastingdienst  binnen zijn.

Meer weten?
Wilt u meer informatie over deze nieuwe regeling of weten wat u moet doen? Check Nieuwe KleineOndernemersregeling of neem contact met ons op.

Bron: Belastingdienst

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden