Nieuwe Kleine Ondernemersregeling (KOR) per 2020

In 2020 wordt de huidige Kleineondernemersregeling (KOR) vervangen door een nieuwe. De korting die men kreeg als jaarlijks niet meer dan € 1.883 aan btw moest worden afgedragen, vervalt.


Voor wie?
Btw-ondernemers die in Nederland zijn gevestigd of een vaste inrichting hebben en van wie de omzet niet hoger is dan € 20.000 per kalenderjaar.

Wat betekent deze verandering voor u?
De korting op de btw die u moet betalen, vervalt. Daarvoor in de plaats komt een vrijstelling voor de btw. U kunt zelf kiezen of u meedoet aan de nieuwe regeling.

Wat kunt u doen?
U kiest zelf of u wel of niet meedoet aan de nieuwe Kleineondernemersregeling. Via belastingdienst.nl/kor vindt u een hulpmiddel waarmee u zelf eenvoudig na kunt gaan of u aan de voorwaarden voldoet.

Hoe doe ik dat?
Als u besluit mee te doen, dan moet u zich vooraf aanmelden met het aanmeldformulier. Dat vindt u op belastingdienst.nl/kor. Als u vanaf 1 januari 2020 mee wil doen, moet uw formulier uiterlijk 20 november 2019 bij de belastingdienst  binnen zijn.

Meer weten?
Wilt u meer informatie over deze nieuwe regeling of weten wat u moet doen? Check Nieuwe KleineOndernemersregeling of neem contact met ons op.

Bron: Belastingdienst

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden