Lagere WW-premies per 1 augustus en 16 augustus 2021

Lagere WW-premies per 1 augustus en 16 augustus 2021

Nieuwsbericht | 27 juni 2021 | Bron: Salaris van Morgen

De nieuwe percentages gaan per 1 en 16 augustus in en gelden voor de rest van het jaar. Het verschilt tussen de hoge en lage premie blijft 5 procentpunt. Het verlagen van de AWf-premie komt in plaats van de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK).

De nieuwe percentages

Het premiepercentage van de lage premie wordt verlaagd van 2,7 procent naar 0,34 procent. Dit geldt voor medewerkers met een vast contract. Het premiepercentage over het loon van andere werknemers wordt verlaagd van 7,7 procent naar 5,34 procent. Voor beide premies geldt dus een daling van 2,36 procentpunt.

De AWf-premies gaan met ingang van 1 augustus omlaag voor werkgevers met een loonaangifte per maand en per 16 augustus voor werkgevers met een vierwekenaangifte.

De nieuwe premiepercentages zijn van toepassing op het loon van aangiftetijdvakken waarover na de ingangsdatum aangifte wordt gedaan. Bij herziening of correctie van loonaangiften die zijn gedaan over eerdere aangiftetijdvakken gelden de percentages die voordien van toepassing waren.

Het verlagen van de AWf-premie komt in plaats van de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK).

Lees hier het volledige artikel.

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden