FiscKwartaal(tje) mei 2022 is uit

FiscKwartaal(tje) mei 2022 is uit

Bron: Fiscount | mei 2022

Fiscaal nieuws 2022

Het is al weer tijd voor de 2e online nieuwsbrief van dit jaar. Ook deze keer weer boordevol (fiscale) tips, nieuws en weetjes.

Doe je aan online verkoop? Dan attendeer ik je op de gewijzigde regelgeving. Vanaf 28 mei 2022 moet je hieraan voldoen. Lees hier wat er wijzigt en waaraan je moet voldoen.

Een paar onderwerpen die wat extra aandacht verdienen:

Laatste kans voor vaststellingsverzoek eerste drie TVL-periodes
Heb je tussen 1 juni 2020 en 1 april 2021 gebruik gemaakt van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)? Dan had je in 2021 jouw werkelijke omzet moeten doorgeven. heb je dit niet gedaan? Dan krijg je nog een laatste kans dit te doen. Het kan nog tot uiterlijk 10 juni 2022.

Bijzonder uitstel van betaling en aanslagen 2022
Bijzonder uitstel van betaling ontvangen? In tegenstelling tot eerdere berichten moet je alle belastingaanslagen waarvan de uiterste betaaldatum op of na 1 april 2022 ligt tijdig betalen. 

UBO-deadline verstreken: wat nu?
Op 27 maart 2022 hadden alle belanghebbenden van BV’s, Vof’s en verenigingen en stichtingen zicht moeten registeren in het UBO-register. Deed je dit niet? Voldoe dan zo spoedig mogelijk aan jouw registratieplicht en voorkom een boete.

Lage WW-premie bij tijdelijke urenuitbreiding
Tot nu toe werd een tijdelijke uitbreiding van uren gezien als een tweede tijdelijke overeenkomst waarop de hoge WW-premie van toepassing is. Het standpunt hierin is gewijzigd. Dat betekent voor de jaren 2020, 2021 en 2022 dat de lage WW-premie van toepassing is. De te veel betaalde premie krijg je terug door de aangiften loonheffing over 2020 en 2021 te corrigeren.

Stand van zaken herstel box-3-heffing
De bestaande heffingsmethodiek vervalt. De box-3 heffing moet over het werkelijk rendement van de vermogensbestanddelen worden geheven. Er volgt compensatie, maar voorlopig alleen voor de bezwaarmakers. Behoor je tot die groep, dan krijg je uiterlijk 4 augustus 2022 automatisch rechtsherstel. 

Vragen over de inhoud van de nieuwsbrief? Neem gerust contact met ons op.
Veel leesplezier!
Lees hier de volledige nieuwsbrief.

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden