FiscKwartaal(tje)

FiscKwartaal(tje)

Fiscount | mei 2021

De online nieuwsbrief van Fiscount is uit, de tweede editie van dit jaar. Deze keer, naast de informatie over het steunpakket, ook weer ruimte voor ander nieuws.  Een paar punten lichten we er alvast uit.
Direct naar de nieuwsbrief? Klik dan hier.

TVL weer gewijzigd en verder verhoogd

MKB-ondernemers kunnen alleen nog voor het tweede kwartaal van 2021 TVL aanvragen via www.rvo.nl. Het subsidiepercentage is verhoogd naar 100%. De verwachting is dat je TVL Q2 vanaf half juni kunt aanvragen. Wanneer je je aanmeldt voor een update, krijg je automatisch bericht zodra de aanvraagtermijn start. 

Registreer voor éénloket-systeem e-commerce

Per 1 juli 2021 treden de nieuwe btw-regels voor handel via internet in werking. De regels zijn complex en gelden voor verkopen aan consumenten in een andere EU-lidstaat. Zorg ervoor dat je de nieuwe regels tijdig in je administratie hebt verwerkt.

Nieuwe regels stichtingen en verenigingen

Zet jij je als bestuurslid in voor een vereniging of stichting? Per 1 juli 2021 moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe wet WBTR. De wet gaat met name over de aansprakelijkheid van de bestuursleden. Gaat er iets mis, dan is elk bestuurslid persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk. Is er sprake van een persoonlijk tegenstrijdig belang? Dan maakt het betreffende bestuurslid geen onderdeel uit van de besluitvorming. Ook kan één bestuurder nooit meer alle zeggenschap hebben. Het bestuur moet beoordelen of de statuten aan de nieuwe regels voldoen. Zo niet, dan moeten deze worden aangepast. Beperk je risico’s, check de statuten, maak goede afspraken en leg ze vast. 

Aanvragen betalingsregeling NOW-terugbetalingen

Definitieve vaststelling NOW ontvangen en moet je (een deel) terugbetalen? Daarvoor kun je een betalingsregeling treffen met het UWV. Dat kan telefonisch of online via een formulier. Je kunt zelf het aantal maandelijkse termijnen bepalen. 

Download de nieuwsbrief en ontdek de complete inhoud.

Zijn er na het lezen nog vragen, neem dan contact met ons op.

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden