Een goed begin…

Een goed begin…

Nieuwsbrief Fiscount

Startpunt 2022

Wij bieden je graag de digitale nieuwsbrief aan vol relevante startpunten voor de ondernemer, dga, werkgever en alle belastingbetalers. We wijzen je graag op een aantal van deze punten. De complete nieuwsbrief is hieronder te downloaden.

Uitstel van betaling bij de Belastingdienst

Na publicatie van deze nieuwsbrief is verder uitstel van betaling verleend. Heb je uitstel van betaling gekregen? Dan moet je niet vanaf 1 februari maar vanaf 1 april 2022 weer voldoen aan de nieuwe betalingsverplichtingen. Op 1 oktober 2022 begin je te betalen met de belastingschulden die je tot 1 april 2022 hebt opgebouwd.

Voorlopige teruggaaf of aanslag 2022? Check je gegevens!

Houdt rekening met minder ondernemersaftrek wanneer je inkomen in de hoogste belastingschijf wordt belast. Controleer de gegevens goed of laat het controleren en doe waar nodig een aanpassing.

UBO registratie al afgerond?

27 maart 2022 is het zover. Dan eindigt de termijn waarbinnen je je persoonsgegevens moet hebben geregistreerd in het UBO register bij de Kamer van Koophandel. Registratie geldt voor personen die meer dan 25% van de aandelen in een onderneming bezitten.

Vrije ruimte WKR terug naar oude niveau

Dit jaar geldt weer de oude regeling van vóór de coronacrisis van de vrije ruimte in de werkkostenregeling.

Checklist

De nieuwsbrief sluit af met een handige checklist voor de meest relevante startpunten van 2022. Handig om mee aan de slag te gaan.

Heb je vragen of wil je uitleg over bepaalde onderwerpen? Neem dan gerust contact met ons op. We staan je graag te woord.

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden