Coronavirus update: uitstel van betaling bij banken en de Belastingdienst

Coronavirus update: uitstel van betaling bij banken en de Belastingdienst

Nieuwsbericht, maandag 23 maart 2020

We merken dat onze klanten veel vragen hebben over het coronavirus en de gevolgen voor hun onderneming. Heel begrijpelijk, het is een onzekere periode. De maatregelen volgen elkaar snel op. Wij proberen je zoveel mogelijk op de hoogte te brengen van de getroffen maatregelen.

Banken: uitstel van de aflossingsverplichtingen

Banken dragen bij door uitstel van de aflossingsverplichtingen te bieden. Let op! Iedere bank hanteert zijn eigen maatregel. Kijk dus goed wat je wel of niet moet doen om in aanmerking te komen.

  • Rabobank
    Als MKB-ondernemer kun je zes maanden uitstel van aflossingsverplichtingen van je lening(en) aanvragen. Als klant moet je zelf aangeven dat je uitstel wilt. Dat doe je door online een formulier in te vullen. Meer informatie lees je hier.
  • ABN AMRO
    Vanwege de impact van het coronavirus krijgen Commercial Banking-klanten met een lopend krediet tot 2,5 miljoen euro zes maanden uitstel van rente en aflossingen. In april tot en met september worden voor deze bedrijven geen betalingen voor aflossing en rente geïncasseerd. Zij kunnen deze termijnen later voldoen. Geen uitstel nodig, meld je dan uiterlijk 31 maart af. Meld je af of lees meer.
  • ING
    Is je onderneming in de kern gezond maar is je omzet sterk gedaald door de gevolgen van het corona virus? Dan kunnen we in veel gevallen de aflossing op je lopende financiering met maximaal 6 maanden opschorten. Het opschorten van je aflossing gaat niet automatisch. Je moet je hiervoor zelf aanmelden bij ING. Meer informatie lees je hier.

Bankier je bij een andere bank? Check dan de website van deze bank voor actuele informatie.

Belastingdienst: bijzonder uitstel van betaling
Je kunt voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonheffingen uitstel aanvragen. Dit betekent dat wanneer je aangifte hebt gedaan en een aanslag hebt ontvangen, je het uitstel kunt aanvragen. Uitstel aanvragen gaat via een brief waarin je aangeeft dat de uitbraak van corona je in de betalingsproblemen heeft gebracht. Je krijgt automatisch 3 maanden uitstel van betaling.

Voor onze klanten
Uitstel aanvragen? Neem dan contact met ons op. Wij stellen de brief voor je op en zorgen voor het versturen naar de belastingdienst.

Wat is actueel?
Wil je op de hoogte blijven van alle maatregelen van de overheid? Check dan de volgende websites:

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden