Check geldigheid modelovereenkomst

Check geldigheid modelovereenkomst

Bron: Fiscount | FiscKwartaal(tje) augustus 2022

Sinds 2015 kunnen opdrachtgevers via goedgekeurde modelovereenkomsten zekerheid krijgen voor het werken met een opdrachtnemer buiten loondienst. De geldigheidsduur van deze overeenkomsten is in beginsel vijf jaar. Inmiddels zijn dus de nodige modelovereenkomsten verlopen. Verlopen overeenkomsten worden door de Belastingdienst op 1 oktober 2022 verwijderd van de website. Andere overeenkomsten worden zes maanden na de geldigheidsdatum verwijderd. Het is dus belangrijk verlenging aan te vragen.

Verlenging aanvragen

Maak je gebruik van een goedgekeurde modelovereenkomst, controleer dan de geldigheidsduur van deze overeenkomst. Die vind je op de downloadpagina van elke overeenkomst. Daarop staat ook de verwijderdatum. Is jouw goedgekeurde overeenkomst verlopen? Vraag dan verlenging aan. Dat kan ook voor reeds verwijderde overeenkomsten.

Verlenging aanvragen via e-mail

Een verlengingsverzoek kan alleen, via e-mail, ingediend worden door de opsteller van de overeenkomst. De betreffende modelovereenkomst mail je naar modelovereenkomst@belastingdienst.nl. Je stuurt dan de volgende gegevens mee:

  • nummer en datum van de te verlenen modelovereenkomst;
  • in een bijlage de tekst van de te verlengen modelovereenkomst, eventueel met wijzigingen;
  • de naam, het telefoonnummer en de RSIN of het btw-identificatienummer van de opsteller.

De opsteller krijgt binnen twee weken een ontvangstbevestiging en binnen acht weken bericht over het verleningsverzoek.

Tip

Als alternatief voor de verlopen modelovereenkomsten voor branches of beroepsgroepen kan je ook gebruik maken van een algemene modelovereenkomst.

Lees hier ook de berichtgeving op de website van de Belastingdienst.

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden