Weer een nieuwsbrief vol fiscaal nieuws en tips voor de ondernemer, DGA en werkgever

Weer een nieuwsbrief vol fiscaal nieuws en tips voor de ondernemer, DGA en werkgever

Nieuwsbrief | November 2023 | Bron: Fiscount

Fiscaal nieuws voor de ondernemer, DGA en werkgever

Er is weer veel nieuws verzameld en gepubliceerd in deze online nieuwsbrief van Fiscount. We delen het graag me je. Deze nieuwsbrief staat zoals gebruikelijk weer vol met fiscaal nieuws en tips voor de ondernemer, de DGA, de werkgever en alle belastingbetalers.

Onderstaande tips geef ik alvast mee. Je leest ze ook in de nieuwsbrief.

Tip voor de ondernemer: Einde rentevast periode in zicht – wat nu?
Heb je een zakelijke financiering en loopt de rente binnenkort af? De rente op dit moment is waarschijnlijk (veel) hoger waardoor verlengen leidt tot hogere rentekosten. Wacht niet totdat je een aanbod krijgt van de bank maar check alvast welke rentecontracten je hebt en wat de marktrente is. Dan heb je in ieder geval inzicht in de aankomende rentekosten. Offertes opvragen bij verschillende banken/financiers behoort ook tot de mogelijkheden. Helaas is onze ervaring op dit moment niet heel positief als het gaat om het verstrekken van financieringen door banken.

Tip voor de DGA: Belastingrente ook bij teruggave 8%
Sinds 1 september 2023 is het belastingrentepercentage voor de vennootschapsbelasting zowel voor te betalen als voor te vergoeden belastingrente 8% geworden. Stel dat je vennootschapsbelasting moet bijbetalen, dan wordt de belastingrente in rekening gebracht. Wil je dit voorkomen? Maak dan (of laat maken) een reële inschatting van je verschuldigde vennootschapsbelasting. Is je winst waarschijnlijk hoger dan dat je begin 2023 had verwacht? Verzoek dan om een aanvullende voorlopige aanslag.

Tip voor de werkgever: Wie betaalt de winterbanden van de auto van de zaak?
Het is weer tijd voor de bandenwissel, van zomer- naar winterbanden. Heb je werknemers met een auto van de zaak? Als werkgever ben je niet verplicht de kosten hiervan voor je rekening te nemen. Wel is het mogelijk afspraken te maken over de vergoeding binnen het leasecontract of met de werknemer zelf.

Veel leesplezier!

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden