Waarom zou ik samen met mijn partner aangifte doen?

Waarom zou ik samen met mijn partner aangifte doen?

Als fiscale partners kun je ook samen aangifte inkomstenbelasting doen. De kans op fouten is dan kleiner, omdat de gegevens van jou en je partner in dezelfde aangifte staan. Er is dus ook minder vaak een correctie op de aangifte nodig.

Bovendien mogen fiscale partners gemeenschappelijke inkomsten en aftrekposten verdelen, voor maximaal belastingvoordeel. Doe je samen aangifte? Dan kun je nooit te veel of te weinig onderling verdelen.

Wanneer ben ik fiscale partner?

Met wie je een fiscaal partnerschap hebt, hangt af van je situatie. Lees meer over fiscaal partnerschap.

Hoe kan ik samen met mijn partner aangifte doen?

Samen aangifte doen? Geef het aan via je aangifte inkomstenbelasting. Antwoord daarvoor ‘ja’ op de vraag: ‘Wilt u samen aangifte doen?’

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden