Subsidie voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Subsidie voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Nieuwsbericht | augustus 2023 | Bron: Fiscount, Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid

Gezond werkend je pensioen halen: dat wil toch iedereen? Toch lukt dat nog niet altijd. Daarom is er tot en met 2025 de subsidie Duurzame inzetbaarheid voor bedrijven. Aanvragen kan vanaf 1 september 2023 tot 30 november 2023. Het project moet dan uiterlijk 31 december 2025 zijn afgerond.

Subsidie voor bedrijven

Werken aan duurzame inzetbaarheid betekent dat je medewerkers gezond en gemotiveerd aan het werk zijn zodat ze wellicht kunnen doorwerken tot aan hun pensioen. Werknemers die zwaar werk verrichten wil je misschien wel eerder laten stoppen. De zogenaamde MDIEU-subsidie is vanaf 1 september 2023 beschikbaar. Het drempelbedrag is € 75.000,-. Hierin is € 5.000,- opgenomen voor het uitvoeren van een bedrijfsanalyse.

Bedrijfsanalyse verplicht

De bedrijfsanalyse is een verplicht onderdeel van de subsidieaanvraag. Hierin worden de knelpunten en de problematiek rondom duurzame inzetbaarheid en zwaar werk in kaart gebracht. Je kunt deze analyse zelf uitvoeren of daarvoor een externe adviseur inschakelen.

Activiteitenplan opstellen

Aan de hand van de bedrijfsanalyse maak je vervolgens een plan met de activiteiten die nodig zijn om de duurzame inzetbaarheid van jouw werknemers te verbeteren. Daarbij stel je ook een begroting op. Hiervoor zijn formats beschikbaar met een toelichting. Het activiteitenplan is de basis voor de subsidieaanvraag.

Oudere werknemers eerder laten stoppen

Wil je oudere werknemers eerder laten stoppen met werken? Dan moeten de activiteiten voor duurzame inzetbaarheid ten minste 25% van de subsidieaanvraag beslaan.

Aanvraagtijdvakken

Het eerste tijdvak start 1 september 2023 om 9.00 uur en sluit op 30 november 2023 om 17.00 uur. In 2024 is er ook een aanvraagtijdvak. Dit tijdvak wordt op een later moment bekend gemaakt.

Meer informatie

Alle informatie over deze subsidie lees je hier.

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden