In 2024  je bestelauto nog vervangen?  

In 2024  je bestelauto nog vervangen?  

Nieuwsbericht | April 2024

Koop je een auto? Dan betaal je BPM. Dat is een belasting op de aanschaf van personenauto’s, motorrijwielen en bestelauto’s. Ben je ondernemer voor de btw, dan krijg je op dit moment de BPM terug wanneer je een bestelauto aanschaft. Maar vanaf 1 januari 2025 verdwijnt deze regeling. Waarom? Nou, de overheid wil eigenlijk dat ondernemers meer gaan kijken naar milieuvriendelijke alternatieven, zoals elektrisch rijden.

Nu bestelauto vervangen?
Het afschaffen van de BPM-regeling betekent dat de bestelauto in 2025 voor jou als ondernemer duurder wordt. Het kan slim zijn je bestelauto in 2024 nog te vervangen.

Elektrisch alternatief
Nu elektrisch gaan rijden kan ook. Hiervoor geldt in 2024 ook nog een vrijstelling van de BPM. Daarnaast profiteer je ook van subsidie (SEBA) en investeringsaftrek (MIA). Aan deze voordelen zijn wel voorwaarden verbonden. Check daarom goed of je voldoet aan deze voorwaarden.

De beslissing is aan jou
Het is belangrijk te weten dat deze veranderingen zijn bedoeld om ondernemers aan te moedigen om groenere keuzes te maken en bij te dragen aan een beter milieu. Maar uiteindelijk is de beslissing aan jou. Neem de tijd om alle opties te overwegen en te bepalen wat het beste is voor jouw bedrijf.

Lees hier meer over Subsidie Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA)
Lees hier meer over Milieu InvesteringsAfrek (MIA)

Vraag ons
Mocht je nog vragen hebben over deze veranderingen of als je meer informatie nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen. We staan klaar om je te helpen bij het nemen van de juiste beslissing voor jouw situatie.

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden