Hypotheek gewijzigd/overgesloten in 2023? Het heeft mogelijk gevolgen voor je belastingaangifte.

Hypotheek gewijzigd/overgesloten in 2023?    Het heeft mogelijk gevolgen voor je belastingaangifte.

Hypotheek gewijzigd en/of overgesloten in 2023? Dan is de kans groot dat het gevolgen heeft voor het bedrag dat je betaalt of terugkrijgt van de belastingdienst. Wellicht koos je voor een lagere rente. De betaalde rente van de hypotheek op je woning is aftrekbaar van de belasting. Bij een gelijkblijvende hoogte van je hypotheek betekent een lagere rente automatisch minder aftrek en daardoor minder teruggave.

Aangifte inkomstenbelasting 2023

Verzamel de financiële jaaroverzichten van je oude en nieuwe hypotheek voordat je start met de aangifte van de inkomstenbelasting 2023. Doe je zelf aangifte? Vul dan alle benodigde gegevens in. Doen wij je aangifte? Breng ons dan op de hoogte van de wijzigingen en lever alle gegevens aan. Welke gegevens dat zijn? Dat zie je door het invullen van deze handige checklist.

Voorlopige aanslag 2024

De voorlopige aanslag inkomstenbelasting van 2024 ontvangen? Houd er rekening mee dat deze is gebaseerd op je persoonlijke situatie van 2022. Wanneer je in 2023 je hypotheek hebt gewijzigd of overgesloten is het advies je voorlopige aanslag te wijzigen.

Hulp nodig? Wij helpen je graag.

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden